Izdvajamo

Kuća duhova u mestu TodorovoMještani krajiškog mjesta Todorovo godinama žive u strahu od onoga, što kako kažu, nisu u stanju da objasne.

Naime, mještani ovog sela tvrde da u mjestu Todorovo postoji “kuća duhova”. Kažu da će kod nekih ovo odmah izazvati smijeh, jer u to ne vjeruju dok neki misle da je u pitanju neka natprirodna pojava.

Kako god, uplašeni stanovnici ovog mjesta kažu da su se u toj kući “dešavale ili se još uvijek dešavaju čudne stvari”.    Kažu da je kuća trenutno zakovana daskama i da se rijetko ko usudi prilaziti joj. Čak ni sami mješani ne smiju po noći prolaziti pored kuće, jer, tvrde, “čuju se zatrašujući krikovi”.

Kako bi se i sami uvjerili o čemu je riječ u kuću su dolazile i hodže i učile u njoj. No, čim bi čuli lupanje, zveckanje, “pobjegli bi iz kuće”, tvrde mještani.

Mještani Todorova ističu da se za vrijeme rata ova kuća koristila kao zatvor i da su u njoj ubijeni brojni nevini ljudi te da njihove duše ne mogu naći svoj mir. Slična priča vezuje se i za kuću u mjestu Gnjilavac, koja je izgrađena na groblju. Priča se da vlasnici te kuće nisu htjeli spavati u njoj, jer su se, prema njihovim pričama, dešavale čudne stvari.

Izvor: dnevni avaz

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Novi Talas.