Izdvajamo

Adios Pep: Barselona i Gvardiola se oprostiliGvardiolin asistent Tito Vilanova vodiće Barselonu do kraja sezone, potvrdio je sportski direktor Andoni Zubizareta.

Zubizareta je to potvrdio na konferenciji za novinare, na kojoj se od klupe oprostio dosadašnji trener Katalonaca.

Od kada je Pep Gvardiola počeo da radi kao trener u mlađim kategorijama kluba, Tito Vilanova bio je njegov asistent, a zajedno su radili i u četiri sezone na čelu prvog tima, sa kojim su osvojili 13 trofeja.

Gvardiola se u petak ujutro povukao sa klupe Katalonaca, objasnivši odlazak pritiskom.

Frančesk Vilanova i Bajo (42) kao igrač bio je član mlade generacije iz koje su ponikli neki od heroja Krojfove Barselone – Karles Buskets, Giljerme Amor, Albert Ferer, Serđi Lopes…

Dok su oni vezali četiri titule kao članovi seniorske postave, on je od 1990. do 2002. igrao u manjim klubovima, uz samo 26 utakmica u Primeri.

Od početka Gvardioline trenerske karijere bio je njegov asistent, najprije u odličnoj generaciji Barselone B, a zatim i četiri godine u najboljem timu, sa kojim je osvojio 13 trofeja.

Ranije tokom sezone Vilanova je morao na operaciju tumora doušne žlijezde, zbog čega je izostao sa meča grupne faze Lige šampiona u Milanu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Novi Talas.