Izdvajamo

Tinejdžer izrešetan zbog sulude vožnjePolicija grada Los Anđelesa pokrenula je istragu o potjeri automobilima koja je okončana nakon što su policajci ispalili 90 metaka na tinejdžera koji se nije zaustavio zbog bezobzirne vožnje.

Osam policajaca iz stanice u Los Anđelesu pucalo je u 19-godišnjeg Abdula Erijana nakon potjere po autoputu.

“To je sigurno veoma bizarna situacija koja je okončana na tragičan način za sve učesnike”, rekao je policijski zvaničnik listu “Los Anđeles tajms.”

Policija je saopštila da je u toku istraga o oružanom incidentu ali je stala u odbranu postupaka službenika.

U saopštenju se ističe da je primjećena Erijanova suluda vožnja i da mu je signalizirano da se zaustavi, što je on ignorisao nakon čega je usljedila potjera.

U jednom trenutku, on je prešao nekoliko saobraćajnih traka izašao iz automobila nakon čega je potrčao nazad i dok se kretao, okrenut prema policajcima ispružio je obje ruke i potom ih sastavio. Sve je snimala kamera televizijske stanice Si-Bi-Es iz helikoptera.

On je potom krenuo ka vozilu i zauzeo je, kako policija navodi, položaj za pucanje. Mahao je sa nekim predmetom u rukama što je ličilo na oružje ali se kasnije ispostavilo da je mobilni telefon. Policajci su otvorili vatru ubivši Erjana na mjestu.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Novi Talas.